Logo - Veteran Car, voor al uw klassieke volvo's en onderdelen     Sitemap - Een schematisch overzicht van deze website
Veteran Car is het adres voor klassieke volvo 's en onderdelen, zoals de volvo amazon, duett, katterug, amazon combi, P1800, 142, 144, 145, 164, 121, 122, 123, GT, 131, 220. Ook hebben wij een grote voorraad nieuwe en gebruikte onderdelen zoals de B18 en B20 motor, deuren, spiegels en interieurdelen. Op deze website vind u tevens meer informatie over restauratie van volvo's, technische tips, verhalen over het opknappen van uw volvo etc.
 
 
 
Onze P1800 uit 1966
 
 
 
 

 

 
 

Deze auto uit 1966 is opnieuw gespoten (donkerblauw met aubergine erin, kleurnummer 81-22).Voor zover wij weten de enige P 1800 in deze kleur. Het was een proef van Volvo.

De auto is gekocht in Zweden van Roger Nilsson. Hij was totaal gestript en de koets stond op een ijzeren frame. De reden dat ik de auto gekocht heb is dat hij al helemaal en netjes gelakt was. Hij viel doordat hij kaal goed te bekijken was. Bovendien was er een set nieuwe bumpers bij, wat nieuwe bekleding en wat rubberwerk.

De auto moest compleet zijn, maar dat was nauwelijks te controleren, want alles zat in tientallen potjes en dozen.

Hij is nog in Zweden gespoten. Het opzoeken van de juiste kleur heeft veel speurwerk gekost vanwege het speciale kleurnummer, maar het is uiteindelijk toch gelukt. In Zweden heb ik samen met vriend Hank de voortrein en de achteras er onder gezet en zo is hij op de autoambulance naar ons hol gesleept.

Daar hebben we hem stukjes bij beetjes weer in elkaar gezet. Veel gespiekt bij andere auto's en in het onderdelenboek. Heel veel lijkt wel op de Amazone techniek, maar heel veel is toch ook specifiek P1800. Er komt ook heel veel werk aan te pas wat je niet dagelijks doet, bijvoorbeeld het hemeltje inzetten, dashboarddek vernieuwen, achterbank bekleden enz.

Mede omdat de carburateurs gerestaureerd dienden te worden, hetgeen een dure grap kan zijn, en vanwege het idee dat we er toch wat meer mee wilden rijden is er maar besloten om er zelf gas in te bouwen.

De RDW keuring verliep vlekkeloos en inmiddels hebben we er al wat mooie ritjes mee gemaakt.

 
     

- Home - Auto's - Onderdelen - Tips & zo - Bedrijfsinformatie - E-mail - Sitemap -
Copyright © 2001 - 2004 Veteran Car
Home - De beginpagina van deze website Auto's - Een overzicht van de auto's die te koop staan Onderdelen - Nieuwe en gebruikte onderdelen, motoren, onderdelenmarkten en de overige produkten Fun & tips - Technische tips en trucs, verhalen over volvo's en links naar andere site's - Hier bent u nu Bedrijfsinformatie - Meer informatie over Veteran Car en hoe u ons kunt bereiken E-mail - Stuur ons een e-mail over vragen, bestellingen etc.