Logo - Veteran Car, voor al uw klassieke volvo's en onderdelen      
Onderdelen - Tips - Wie zijn wij? - E-mail
Veteran Car is het adres voor klassieke volvo 's en onderdelen, zoals de volvo amazon, duett, katterug, amazon combi, P1800, 142, 144, 145, 164, 121, 122, 123, GT, 131, 220. Ook hebben wij een grote voorraad nieuwe en gebruikte onderdelen zoals de B18 en B20 motor, deuren, spiegels en interieurdelen. Op deze website vind u tevens meer informatie over restauratie van volvo's, technische tips, verhalen over het opknappen van uw volvo etc.
 
 
 
Montage ruiten
 
 
 
 

 

 
 

1. Maak het raam, rubber en de raamsponningen goed schoon. Controleer hierbij of de raamsponning niet beschadigd is.

2. Doe nu eerst het rubber om het raam met de 'las' van het rubber midden boven (gebruik eventueel afwasmiddel).

3. Leg nu een draad rondom in het rubber. Begin en eindig boven in het midden bij de rubberlas dus). Voer de draad in door middel van een schroevendraaier o.i.d. (Voor het draadje kan heel goed een stroomdraad met soepele kern van 1,5 mm. worden gebruikt, zie tekening.)

4. Plaats nu het raam compleet met rubber en draad op de juiste plaats. Stomp hierbij voorzichtig met de palm van je hand totdat het raam goed in positie zit. Maar pas op het blijft glas!

5. Een persoon blijft het raam aandrukken en nummer twee trekt nu voorzichtig het draadje binnen uit het rubber. Het gevolg is dat het rubber nu over het randje van de sponning wordt getrokken. Doe dit met beleid zodat niet het rubber kapot getrokken wordt! (Zie tekening.)

6. Soms is het nodig om het raam nog meer in positie te brengen d.m.v. stompen met de palm van de hand.

7. Het is belangrijk dat hierna rondom wordt gekit. Tussen rubber en carrosserie en rubber en raam. Het is eenvoudiger om dit voor de montage van de sierlijst te doen. Het rubber 'wijkt' wat makkelijker voor de kitspuit zonder de sierlijst.

 
     

- Home- Onderdelen - Tips & zo - Bedrijfsinformatie - E-mail-
Copyright © 2015 Veteran Car