Logo - Veteran Car, voor al uw klassieke volvo's en onderdelen     Sitemap - Een schematisch overzicht van deze website
Veteran Car is het adres voor klassieke volvo 's en onderdelen, zoals de volvo amazon, duett, katterug, amazon combi, P1800, 142, 144, 145, 164, 121, 122, 123, GT, 131, 220. Ook hebben wij een grote voorraad nieuwe en gebruikte onderdelen zoals de B18 en B20 motor, deuren, spiegels en interieurdelen. Op deze website vind u tevens meer informatie over restauratie van volvo's, technische tips, verhalen over het opknappen van uw volvo etc.
 
 
 
Achtergordels (3-punts) monteren
 
 
 
 

 

 
 

Het aanbrengen van achtergordels (3-punts) in een Duett.

Het aanbrengen van de gordels kan gebeuern zonder laswerk aan de auto. Om de gordels in stijl te houden worden de achtergordels uit een Amazon gebruikt. Ook is het mogelijk om nieuwe universele achtergordels te gebruiken.

(Met dank aan J. Wiegers.) 
  Montage met bout en moer door de wielkast  
  Idem, net onder het scharnier van de achterbank  
  Uitgeslepen staalplaat van 3 mm dik, netjes gespoten  
  Onderzijde van de staalplaat voorzien van het gatenpatroon van de verchroomde bevestiging van de achterbank. De verchroomde houder wordt er dan weer overheen gemonteerd. Met 3 mm staalplaat past dit nog prima.  
 

Bevestigingsbout gelast aan de staalplaat.

Draad getapt door de bout in de staalplaat (extra 3 mm draad dus)

 
  Compleet gemonteerd eindresultaat:  

- Home - Auto's - Onderdelen - Tips & zo - Bedrijfsinformatie - E-mail - Sitemap -
Copyright © 2001 - 2004 Veteran Car
Home - De beginpagina van deze website Auto's - Een overzicht van de auto's die te koop staan Onderdelen - Nieuwe en gebruikte onderdelen, motoren, onderdelenmarkten en de overige produkten Fun & tips - Technische tips en trucs, verhalen over volvo's en links naar andere site's - Hier bent u nu Bedrijfsinformatie - Meer informatie over Veteran Car en hoe u ons kunt bereiken E-mail - Stuur ons een e-mail over vragen, bestellingen etc.